top of page
  • Foto van schrijverAlieke van Esterik

De kracht van ademwerk: Een persoonlijke reis met Floways


Ruim 4 jaar geleden nam mijn leven een complete wending toen een vriendin van mij een nieuw carrière pad voorstelde. Ik begon aan een transformerende reis, te beginnen met een aura reading en het ontvangen van mijn eerste Reiki-initiatie. Snel vooruit naar november vorig jaar, met zijn vijven verhuisden we naar ons droomhuis in Sotogrande. Het voelde goed en we wisten dat het voorbestemd was. Deze plek was de bedoeling, ons ware thuis.


Vandaag wil ik een persoonlijke ervaring delen die de kracht van ademwerk en de impact ervan op mijn leven prachtig illustreert. In 2020 heb ik Floways opgericht, een bedrijf dat de concepten van energie, transformatie, integratie, flow en welzijn belichaamt. Ik kwam de naam tijdens een zoektocht op internet tegen en wist meteen dat dat het moest zijn. Vanaf dat moment heb ik met hart en ziel gewerkt aan Floways.


In december 2021 kreeg ik de kans om deel te nemen aan een diepgaande ademwerksessie in Tarifa, begeleid door Laura. Als onderdeel van een kleine groep lagen we op de grond en volgden we een specifiek ademhalingsritme terwijl we begeleid werden door muziek. De ervaring was indrukwekkend en leidde ons naar een climax.


Met elke ademhaling begon ik dieper te voelen en ervoer ik een scala aan sensaties, rillingen, tikken en schudden. Ik ging van een koud naar een warm gevoel, alsof energieën en emoties in mij werden aangewakkerd. Tijdens de sessie begeleidde Laura ons vakkundig en creëerde ze een veilige ruimte voor het loslaten van die vastzittende energieën en emoties.


Na afloop van de sessie keerde ik terug naar het nu, geaard en vernieuwd. Laura gaf me een leeg wit papier en een set pennen en kleuren en nodigde ons uit om onszelf uit te drukken door te schrijven of te tekenen. Zonder na te denken begon ik onderaan de pagina verschillende kleuren te gebruiken. Toen ik klaar was en het resultaat bekeek, zag ik dat alle woorden die ik had geschreven begonnen met de letter F. Ze vertegenwoordigden aspecten van mezelf: female, fragile, fairy, fearless, flow, free, forgive, front, fortune, favorite, freedom. En bovenaan de pagina, in hoofdletters, stond het woord "FLOWAYS." Het was een diepgaande bevestiging - een bewijs van de kracht van het vertrouwen op onze intuïtie.

Er zat iets belangrijkers achter de naam Floways - een connectie met bloemen, die ik diep koester. Het symboliseert de stroom van het leven, het vermogen om met de stroom mee te gaan en dat er meerdere technieken zijn om te herstellen van de onbalans van energie in ons lichaam.


In mijn werk richt ik me op het benutten en cultiveren van energie om spanning los te laten, stress te verminderen en ons zelf genezend vermogen te activeren. Ik geloof heilig in ons vermogen om onszelf te genezen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Dit begrip vormt de kern van ons bestaan.


Terugkomend op het onderwerp ademwerk: ik vind het een buitengewoon mooie techniek. Onze adem is een altijd aanwezig anker dat vaak onopgemerkt blijft omdat het op de automatische piloot werkt. We kunnen echter diepgaande heling en transformatie in gang zetten door bewustzijn naar onze ademhaling te brengen en bewust adem te halen.


Dit stelt ons in staat om onze geest tot rust te brengen, kalmte te vinden en een verbinding met ons lichaam tot stand te brengen - een vaak verwaarloosde verbinding. Ons lichaam communiceert voortdurend met ons en door naar de boodschappen ervan te luisteren, beginnen we aan een pad van genezing, zelfontdekking en het ontsluiten van het potentieel voor een bevredigender en evenwichtiger leven.


Uiteindelijk kunnen we ons niet verstoppen of weglopen voor de ervaringen die het leven ons voorschotelt, want ze zullen onvermijdelijk weer de kop opsteken. Elke gebeurtenis heeft een doel en betekenis in ons leven. Door deze ervaringen te omarmen en ons erin te verdiepen, krijgen we meer inzicht en begrip. Dit proces stelt ons in staat om te helen en te groeien.


Love,

AliekeComments


bottom of page